annika-gustavsson-kat-banner
Skissar på smycken inför nästa utställning "Black Diamond" Skissar på smycken inför nästa utställning "Black Diamond"

Många har frågat mig efter min förra utställning i april 2012, när min nästa utställning blir.
Nu kan jag avslöja att nästa utställning kommer heta "Black Diamond". Det är dax att göra ett kapitel som är lite mörkare, lite rockigare men på ett stilfullt sätt. Har haft många ideer i huvudet som jag nu börjat skissa ner i mitt block. Detta kommer att förverkligas till smycken och en utställning efter årsskiftet 2014.

Accept your blackness ;)
/Annika

Läs hela inlägget »
Annika Gustavsson presenteras i senaste numret av Plaza Kvinna nr 10. 2013 Annika Gustavsson presenteras i senaste numret av Plaza Kvinna nr 10. 2013

Smycket jag har designat och tillverkat för DesignTorgets 20 års jubileum finns nu ute i samtliga av deras butiker runt om i Sverige. Plaza Kvinna har till min stora glädje skrivit om detta jubileumsmycke. Här visas örhängena "Happy Heart" som nämns med namnet Smiling Heart i tidningen...
Finns även ett halsband i serien Happy Heart.

För att köpa halsbandet, klicka på länken nedan så kommer du direkt till

DesignTorgets webshop.


Trevlig helg vänner!!
/Annika

 

Läs hela inlägget »
På denna strand, Fridhem, har jag hittat mina fossiler. På denna strand, Fridhem, har jag hittat mina fossiler.

För ca 430 miljoner år sedan levde denna fossil, då som en korall. Det levde under denna "silurperiod" ännu inga landdjur eller dinosaurier.
Knappkorallen förekommer endast i det äldsta berggrundslagret på Gotland och är därför en viktig så kallad ledfossil för åldersbestämning av berggrund. 

Jag har hittat denna fossil längs stenkusten på västra Gotland, där den spolats upp på stranden. Har låtit göra en gjutform av originalet som jag därefter gjort upp i olika silversmycken. På så vis kan man bära med sig en bit av naturen och dess historia. 

Det är en vacker form tycker jag som är lätt att tycka om även om man inte har någon anknytning till just Gotland. 

Bär den med vördnad!

/Annika

 

Läs hela inlägget »

Har precis avslutat tre dagar som utställare på Precious Fair i Älvsjö. Ni som läst tidigare blogg minns säkert att jag blivit uttagen som en av fem Precious Talents 2013 vilket innebar att vi fick visa upp våra smycken på en av nordens största branschmässa för Klockor & Smycken.

Som vanligt hade min far fått snickra podier & sågat till skyltmaterial. Är väldigt nöjd med resultatet hur montern blev & mina smycken har fått väldigt fin respons. Det har även resulterat i flera nya återförsäljare & goda kontakter. Roligt att mingla runt & skapa kontakter hos både återförsäljare & kunder.

Nu bultar föttena så det blir att sätta dom i högläge & nästa målsättning i samma riktning :)

Stort tack till mina nya återförsäljare som vågar satsa på något nytt!

Trevlig höst!

/Annika

Läs hela inlägget »
Annika Gustavsson, designer bakom DesignTorgets jubileumsmycke "Happy Heart". Annika Gustavsson, designer bakom DesignTorgets jubileumsmycke "Happy Heart".

Nu har jag äntligen gjort klart och fått iväg alla smycken till DesignTorget som i september firar 20 år. Kollektionen består av 150 par örhängen och 150 st halsband numrerade i en begränsad upplaga. Ni får här tjuvkika på hur dom ser ur ;)

Idén bakom Designtorgets jubileumssmycke "Happy Heart".

Innan jag tog fram skissblocket satte jag mig in i DesignTorgets historia och vad företaget står för idag. Sedan började jag studera DesignTorgets logotyp nogsamt under flera dagar.

När jag vred på logotypen upptäckte jag en form av ett hjärta i en av klossarna som jag fastnade för. Ett glatt hjärta. Det tycker jag speglar DesignTorgets själ. Kärlek till design och att du alltid hittar något i butiken som får dig att le.  

Smycket ”Happy Heart” står för mig personligen även för andra saker. Det är viktigt att påminna sig själv i livet att välja det roligaste alternativet istället för det mest strategiska om man står inför ett val. Det kommer din själ och ditt hjärta må bäst av!

 Glada hälsningar ;) 
/Annika
 

Läs hela inlägget »
Några nya silversmycken hos Stil Några nya silversmycken hos Stil

Igår var jag hemma på landet & sågade upp träklossar till skyltmaterial. Efter att ha rollat på färg & de fått torka under natten var det idag dax för dessa klossar att utgöra sitt syfte.

Min frisörska Tina på Stil är så snäll att låna ut sina två fönster till mig. Några nyheter har tagits fram inför denna skyltning som jag burit på i huvudet.....smyckena är så färska att dem inte finns på hemsidan än. Dels några halsband med budskap samt örhängen.
 

Nyheterna finns enbart hos Stil!

Gå gärna förbi & kika om du är i Visby/ Stora Torget :)

Stil Ryska Gränd 12

 

Glad Midsommar på dig!!

Kram/Annika

Läs hela inlägget »

Den 18 september firar DesignTorget 20 år. Till det kommer jubileumsprodukter att tas fram. Jag har fått äran att stå för just jubileumsmycket!

Vi var några designers/smeder som fick frågan att tänka ut & ta fram förslag på smycke. Efter en uttagning från olika bidrag valdes mitt & det känns så himla roligt & ärofyllt. Kommer troligen att säljas i begränsad upplaga som är numrerad.

Hur smycket ser ut är inte officiellt ännu men jag lovar att du kommer bli först att veta som följer bloggen :)

Nu är bollen verkligen i rullning & jag hinner knappt ikapp den :) behöver snart en medspelare att passa till....


Våga tro på dina ideer & andra kommer att göra det också!!

Kramar

/Annika

Läs hela inlägget »

Varje år utses fem nya talanger, inom branchen för klockor & smycken, till "New Talents". Vilket jag jublar av glädje över att jag blivit en av dom....tjohoooo :)

Vilket innebär att jag kommer få ställa ut mina smycken i en egen monter på Precious mässan. En av nordens största inköpsmässa i branchen som hålls vid Älvsjö i Stockholm 6-8 september.

En unik chans för mig att synas & göra svenska & internationella affärer!

Precious Talents 2013

NY DESIGN. NYA NAMN. NÄSTA STORA TALANG?

Precious - Stockholm Nordic Watch & Jewellery Fair arrangerar Precious Talents, en avdelning på mässan för nya designers i branschen. En unik chans för nystartade designers och företag att presentera sina produkter för utställare och inköpare för den etablerade nordiska marknaden.

Det ena ger det andra!! Så vi får se vad det här ger...

/Annika

Läs hela inlägget »
Nyheter hos DesignTorget Nyheter hos DesignTorget

Det var en kall vinterdag den 14 januari när man på radion avrådde folk från att åka till jobbet om man inte var tvungen. Satt på Gotlandsbåten påväg till Nynäshamn för ett möte hos DesignTorget  & dess inköpare klockan 15:00. Skulle presentera nya varianter av smycken. När jag anlänt till Stockholm vid 11 tiden inser jag att alla smycken är kvarglömda hemma som jag skulle presentera.

 

Vad gör man då?

 

Var bara att fundera ut plan B & ringde hem till min sambo Anders för att be honom sända över bilder på smyckena. Men samtidigt ville jag inte göra en presentation halvdan & som van pendlare hade jag några uppgjutningar med mig av smyckena men behövde en verkstad för att löda samman dom med kedjor etc till ett komplett smycke. Räknade ut att jag inte skulle hinna till min lärlingsplats på Lilla Essingen då mötet ägde rum på söder i sthlm. Ringer min guldsmedsvän Gideon och får låna hans verkstad, sätter ihop allt komplett & klockan 15:02 kliver jag in i mötet efter en vindpinad promenad på kontoret vid Gotlandsgatan lustigt nog.....

När presentationen är klar bestämmer dom sig för att köpa in samtliga nyheter!

 

Från & med idag säljs utvalda smycken hos samtliga DesignTorg i hela Sverige. Har gått från 7 butiker till 14 st. Har jobbat stenhårt några veckor nu för att ro detta i land och kunnat leverera dessa flera hundra smycken.

 

Bara för att det är lite motvind så ska man inte ge upp....finns alltid en plan B & C för den kreative!!

 

Varma vårhälsningar!

/Annika

 

 

Läs hela inlägget »

091229

Ser för första gången på "Svenska Hollywoodfruar", riktigt hjärnslö underhållning. Men dock underhållande....

Fick en idé när jag såg att den ena frun fick ansiktsbehandling med bladguld. Vet att silver har läkande effekt, finns salvor på apoteket med silver i. Men de kanske tycker att guld känns mer exklusivt, vet inte annars vad guld har för påverkan på huden.

 

Men det jag kom på var att göra något av allt guldspån och silverspån för den delen som blir av allt filande och sågande. Små fina korn, som mjöl. Varför inte blanda i det i sitt överlack till naglarna?? Vem vill inte ha 18k guld på naglarna ;)) Anna Anka trodde sig lägga ca 100 000 dollar per år på ansikte och naglar så någon burk kanske hon köper ;)

Det finns förmodligen....man är sällan först med någon idé ;/

 

Hur som helst så har jag idag återanvänt lite "gammalt" guld som jag fick av min pappa. Det är hans en gammal klackring som han inte använder längre så jag smälte ner en liten bit av den och gjorde ett hjärtan av som jag lödde fast på baksidan av ett namnsmycke till min syster. Det tror  jag känns bra för henne, att bära med sig lite av ens arv runt halsen.

Både sitt barns namn och guld från sin egen far.

 

Glimrande hälsningar

Annika

 

Senaste kommentarer

 • Peter Lundmark • 29 oktober 2013 22:04:13
  22 årig bröllopsdag och vad kunde vara bättre än att ge min fru ett par örhängen design AG knappfossilen i silver, hon blev fantastiskt glad!
 • Torben Rasmussen • 24 juni 2011 21:11:38
  super flot side!!
 • Annika • 9 augusti 2010 23:42:30
  Tack Jenny för de värmande orden!!

 • Jenny J • 3 augusti 2010 22:30:08
  Du är grym Annika !!..Glöm aldrig de du :D
 • Annika • 13 juni 2010 18:37:03
  Roligt att du uppskattar det och bra att du gör reklam för mig ;))
  Varm kram syster
 • susanne • 9 juni 2010 20:52:19
  ser fram emot vernissagen på fredag! Halsbandet ovan bär jag ofta, stor trivs med det! Förlovningsringen är fantastisk, alla är så imponerade :) KRAM syter
 • Katarina • 11 februari 2010 21:57:06
  Vad duktig du är Annika. Snygg sida och fina smycket. Lycka till!
 • Annika • 6 januari 2010 23:38:56
  Tack Gun-Britt!!
  Det gläder mig att den komplimangen kommer just från dig!
  Vi får se till att ha en utställning i vår med dina tavlor och mina smycken.
  Varm kram/ Annika
 • Gun Britt • 6 januari 2010 18:42:40
  Grattis till en riktigt snygg sida. Och dina läckra smycken visar vilken begåvning du är. Lyck till!
 • Annika • 2 januari 2010 17:14:14
  Tack Anja, önskar dig detsamma!

Bloggarkiv

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv