annika-gustavsson-kat-banner

Roséguld är hett nu!

Hamrad herring i 18K roséguld Hamrad herring i 18K roséguld

Det började komma många klockor och smcken i roséguld redan 2012 men vi kommer få se än mer av det under detta år. Här har jag gjort en förlovningsring i hamrat roséguld. Det finns två varianter av roséguld, en lite mer rosa i tonen och en mörkare där denna ring består av det sistnämnda.

 

Vad är då roséguld?

Det är en lika ädel metall som vanligt rött guld. En ring av 18 k rött guld består alltid av 75% rent guld, sedan är det lite valfritt vad man har i resterande 25%, dock inte nickel! Normalt är det koppar, silver och palladium och där kan man mixtra lite med halterna för att få olika varmhet i guldet. Så roséguld består av lite mer koppar än silver. Ett typiskt 18K roséguldsmycke innehåller 75% guld, 21% koppar och 4% silver. Värdet på de olika legeringarna rött guld och rosé är densamma.

 

Trevlig kväll!

/Annika

 

 

 

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-