annika-gustavsson-kat-banner

Mors dag 27 maj

Jag tror de flesta visar sina mödrar uppskattning under hela året! Men vill du få ett tillfälle att skämma bort din egen mor eller modern till dina barn lite extra.....passa på under Mors dag den 27 maj.

 

En perfekt present som passar de flesta är dessa fossilörhängen för 495 kr. Finns i olika varianter. Beställ senast onsdag den 23 maj. Då har du dom på posten innan mors dag.

 

 

Vad kommer Mors dag ifrån?

 

Mors dag är en högtid då barn firar sina mödrar och inträffar i Sverige den sista söndagen i maj. 

 

Dagen introducerades i Philadelphia 1908 av amerikanskan Anna Jarvis för att på årsdagen av hennes egen mors, Ann Jarvis, bortgång hedra dennas minne. Den 10 maj 1908 hölls därför en gudstjänst med fokus på fjärde budet och moderskärlek. Kyrkan pryddes av Jarvis själv och till alla besökare delades vita nejlikor ut, moderns favoritblomma.
Dagen spreds i resten av USA under de närmaste åren och blev 1914 officiell helgdag. Även till Europa kom seden, först till Storbritannien och sedan till Skandinavien. I Sverige firades mors dag första gången 1919 på initiativ av Cecilia Bååth-Holmberg. Det var dock först många decennier senare som dagen uppmärksammades i större omfattning.  

 

Varm hälsning till alla mammor!

/Annika

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-