annika-gustavsson-kat-banner

Varför göra det enkelt för sig?

Som jag tidigare skrivit om så fokuserar jag mycket på olika typer av fattningar till stenar. Finns en oändlighet i hur man kan sätta fast olika stenar. Har nu valt en smaragdslipad sten, åttkantig. 

 

Smaragdslipningen är en kvadratisk eller rektangulär briljant med brutna hörn och långsmala facetter längs kanterna.


Jag var nästan påväg att ge upp innan jag ens börjat.....just för att jag visste inte hur jag skulle börja! Efter att ha läst tre olika böcker om denna typ av fattning och disskuterat med min mästare så började det klarna. Men jag undrade många gånger varför jag valt denna svåra form. Ville bara kunna hitta en genväg ut ur detta...att ge upp. Men hallå, vart kommer man hän då? Man måste utmana sig själv för att höja sin lägsta nivå! 

 

Nu har bilden klarnat och jag kan se framför mig att det kommer bli jättefint till slut, kommer bli en ring. Vägen till målet kan kännas tung ibland, allra helst i början ;)

 

Har aldrig haft sådan nytta av matematik som i guldsmide, inte en rak linje någon stans ;)

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-