annika-gustavsson-kat-banner

Flyttat till Köpenhamn

Idag började första skolperioden i Köpenhamn. Det är skönt att jag varit här innan när jag avlade mitt prov i höstas. Så jag vet hur skolan och elevhemmet ser ut. Hur jag tar mig med tunnelbanan och vart närmaste affär ligger. Sådana banala saker men ack så viktigt för att känna någon trygghet där man är. 

Innan jag skulle åka hit denna gång var det ändå jobbigt att åka hemifrån. Ska vara borta till mitten av juni och jag tycker alltid det är lite jobbigt med avsked. Men nu när jag väl är här har focus ändrats till det som händer här.

 

Har installerat mig i studentrummet och bekantat mig med min rumskamrat. En annan svensk tjej. Vi har varit på Ikea idag och handlat ett par mattor och lite blommor för att göra det så mysigt vi kan av våra 10 kvm ;)

 

Jag har även fått på mig joggingskorna och gjort mig hemmastadd med motionsspåret vi har ett stenkast härifrån. Det är runt en vacker sjö där det häckar massor av gäss (med risk att jag skrev fel fågelart...) och dess gula kycklingar. Tog en bild på dom med livet som insats...den ena började fräsa åt mig.

 

Köpenhamn är verkligen vackert på våren, alla äppelträd står i blom och det är varmt i luften.

 

Fattar dock inte mycket av vad dom säger...men det löser sig ;)

 

Vårhälsning

/Annika

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-