annika-gustavsson-kat-banner

Brynjeflätat armband

Efter några timmars båtfärd är armbanden äntligen färdiga!

Armbandets ringmönster kommer från de ringbrynjor som användes i strid från järnåldern och framåt. En brynja krävde 25-30.000 ringar för att täcka en vuxen man till knäna. Vikten kunde uppgå till 15-20 kg. Man undrar ju hur de ens orkade strida i denna mundering.....

 

I mitt armband har jag gjort ringarna mindre och grövre vilket gör att dom sitter mer tätt än vad det gjorde på en riktig brynja. Det är en härlig tyngd i armbandet och väldigt snyggt på! Går även att oxidera så det blir svart.

 

 

Nästa projekt är att utveckla idén och göra ett modernt och långt halsband i detta mönster...

 

 

Vårhälsning

/Annika

 

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-