annika-gustavsson-kat-banner

Att göra ett personligt smycke!

Jag förstår att män får prestationsångest när vi kvinnor säger.....Surprice me!

 

Jag har fått några sådana samtal från killar som verkligen vill överraska sin käresta med något smycke. Däremot vet dom inte hur det ska se ut för att hon ska bli nöjd och glad. Vilket jag har full förståelse för och det är här jag kommer in ;)

Jag pepprar dom med frågor och ber dom ibland återkomma efter att de rotat lite i smyckesskrinet och garderoben.... men det krävs dialog innan jag kan landa in i en design som ska vara mitt i prick för just den personen.

Vad som är viktigt att ta reda på om man ska göra ett personligt smycke är; klädstil, intressen, färger, kroppsbyggnad, ålder till viss del och vad man använder för typ av smycken idag.

 

Kläder säger mycket om du gillar det tuffa, stilrena, romantiska, strikta, moderna eller klassiska. Eller en blandning av något av dessa...man har ofta olika klädstil för olika miljöer man vistas i.

 

Kroppsbyggnad är viktigare än många tror. Det avgör längden på halsbandet...vad man klär i. Och ska man ha ett långt halsband som slutar nedanför bysten/på magen som är så modernt nu. Ja då behöver man veta om personen har större eller mindre byst för att halsbandet ska landa rätt ;)

 

Många frågor blir det men det är också på så vis resultatet blir bra!

Har precis gjort ett halsband till en tjej där jag fick som information bla att hon använder kläder från Odd Molly och Branting.

Dessa kläder tycker jag står för lekfullhet med mönster, struktur och lager på lager. Tufft, jordnära och romantisk. Med inslag av skrivna budskap (Odd Molly).

 

Det utgick jag ifrån och det smycke ni ser på bilden är silverblad där jag lekt med form och struktur. Gjort dom både konvexa och konkava med struktur i både matt, blankt samt oxiderat. På ett av bladen är det invalsat spetsmönster i silvret. Allt hänger i ett strukturerat lager på lager.

 

Detta halsband är långt, men man kan också vira det två varv så det sitter uppe vid bröstbenet. Gillar när man kan variera sina smycken.

 

På baksidan står budskap som bara är till för henne att se. Mannen och barnen har fått komma med egna ord till henne och då vågar man vara lite mer personlig om det inte kommer att synas. Jag blev väldigt rörd av vad de hade hittat på för ord och det kändes väldigt roligt att få göra detta!

 

Vad hon tyckte? Det blev en fullträff!

 

 

 

 

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-