annika-gustavsson-kat-banner

Vad gör man med 1000 pendlartimmar?

Tid är pengar...ganska uttjatat begrepp som jag kräks över för att det ofta är någon översittare som försöker predika det för mig!

 

Jag är den första att fatta det! Jag har lärt mig att multiplicera minuter och kronor sedan jag var elva år....och då inte bara på mattelektionerna utan i syfte att tjäna tid och pengar.

 

Min första "aha upplevelse" var när jag skulle sälja polis-brickor (vid evt borttappad nyckelknippa) via skolan för att få ihop till någon skolresa. Jag gick runt i Kappelshamn på norra Gotland som har ca 200 bybor.

-Hej Annika, är det du igen! ...vad säljer du den här gången?

 

Trots att de andra hade bättre förutsättningar med fler grannar så toppade jag alltid dessa försäljningslistor oavsett om det var lakan, strumpor, frön eller frukostfrallor.

När jag delade ut frallor på lördagmornar, så effektiviserade jag min tid med 30 minuter genom att hoppa över folks grindar istället för att öppna dom.

 

Men en dag stötte jag på motstånd...och det var inte i form av någon grind. De flesta i byn handlade av mig när jag kom. Antingen tyckte de synd om mig eller så hade jag helt enkelt goda grannar.

 

Men en granne var inte så lättköpt. Han frågade vad polis-brickan kostade honom per månad efter att jag informerat om alla fördelar. 85 kr per månad svarade jag. Han började multiplicera detta med antal månader per år och hur mycket det skulle bli på 10 år.

Herre min tid tänkte jag som elva åring.....vem faaasiken tänker 10 år framåt??

Jo, han gjorde det och polisbrickan skulle då kosta honom 10.000 kr på 10 år...så han tackade nej. Tyckte själv det lät mycket när han la fram det på det sättet ;)

 

Jag blev mer inspirerad av det mötet med honom än att jag kände mig misslyckad i min affär. Sen den dagen har jag alltid gångat allt med 10 år ;)

 

Nu när jag börjat pendla varje vecka med Gotlandsbåten mellan Nynäshamn och Visby är det klart jag räknat på hur många timmar det blir under min studietid. Över 1000 pendlartimmar....kan ju inte bara låta dom gå till spillo och se på film alla dessa timmar...eller? ;)

 

Kanske inte heller installer lödstation och guldsmedja på min plats nr256. Så lösningen är att göra brynje armband...krävs förberedelser i smedjan med att dra tråd till rätt tjocklek på silvertråden och vira upp ringar i rätt diameter. Men när jag sågat itu dessa startar ett arbete på några timmar med att trä ihop armbandet enligt ett mönster som bär på en gammal tradition.

 

Perfekt sätt att göra tid till pengar....

 

Armbandet ser du på hemsidan nästa vecka!

 

Och Du!! Det är helt OK att bara se film och slappa på sin överresa också...att se det som egen tid och njuta! Det gör jag också ;)

 

 

Ta vara på DIN tid på ditt sätt!

 

Kraaaaam

/Annika

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-