annika-gustavsson-kat-banner

Guldsmedshögskolan

Undrar vad som döljer sig bakom dörrarna Undrar vad som döljer sig bakom dörrarna

Första dagen var lite förvirrad. Jag hade ingen aning vad som väntade mig bakom dörren till Guldsmedshögskolan i Köpenhamn. De skulle sätta mig på prov under två veckor, då jag bett om att få hoppa över deras grundutbildning som är på 5 månader. Men jag visste inte vilka uppgifter jag skulle få.

 

När uppropet är klart går startskottet...jag får sitta med nybörjare och såga ut en sked i plexiglas, övningen går ut på att lära sig såga. Som vilken svensk som helst gör jag som läraren säger..men efter ett tag frågar jag om detta verkligen är möjligt att jag ska behöva göra. De förstår då till hälften vem jag är och mitt syfte med vistelsen på skolan så jag blir slussad vidare till en annan klass. Hälsar på läraren där och frågar honom hur länge han tänkt att jag skulle stanna i denna klass. I fem månader svarar han....

-Nej, det hade jag inte tänkt....!

-Jasså det är du som är Annika?

- Ja!

Får därefter hälsa på en tredje lärare som undrat vart jag varit...

Äntligen hamnade jag rätt och fick påbörja mina uppgifter som kändes mer relevanta.

Skulle bla göra två ringar, en med 12 facetter och därefter en med 16 facetter och det skulle vara exakt, inte ens diffa på tiondels milimeter. Slutuppgiften var ett kistlås.

 

Jag har haft två härliga veckor i Köpenhamn och strosat runt i stan och träffat några nya vänner på skolan och druckit Pilsner för första gången ;) Öl är inte min typ av dryck men vad gör man inte för konsten ;)

 

Hur det gick med provet?

Jo, jag klara provet!! Vilket innebär att jag kan gå direkt till min lärlingsplats och kommer bli klar ett halvår tidigare med utbildningen.

 

Jippiiiiiiii

/Annika

 

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-