annika-gustavsson-kat-banner

Guldsmed

Entrén till Rolf Karlsson, guld och silversmed Entrén till Rolf Karlsson, guld och silversmed

Vad ska man bli när man blir stor? Den frågan har jag ställt mig i 31 år ;) Efter att ha jobbat på kontor i tio år och som teamledare de senaste fem åren kanske guldsmed känns avlägset. Men faktum är att det är just vad jag ska studera till!

Det krävs fyra års studier för att få avlägga gesällbrev och det är mitt mål. Utbildningen är via Danmarks tekniska högskola i Köpenhamn, men där är man några månader om året och resterande tid vid sin lärlingsplats. Har ordnat så jag får vara lärling hos guldsmedsmästare Rolf Karlsson, http://www.rolfkarlsson.se där jag kommer spendera de närmaste fyra åren. Med start i oktober.

 

Känns både läskigt och spännande, men mest spännande. Man ska inte vara så rädd för att hoppa på nya saker. Det är ofta lätt att hålla kvar vid det trygga och invanda men om man bara visualiserar att man kommer klara sitt nya mål så kommer det också att gå! Det trygga finns alltid kvar, om man vill gå tillbaka på ett eller annat sätt. Jobb finns det alltid för den som vill arbeta.

Så jag vill uppmana alla som går och drömmer om att göra något annat i sitt liv. Just do it!

Behöver inte innebära att man säger upp sig eller byter liv helt, gör det i en liten skala till att börja med och känn efter...Jag började själv med kvällskurs i silversmide för sex år sedan.

 

Just do it!

/Annika

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-