annika-gustavsson-kat-banner

Gör Saxofon för Johan Stengård

Det ringer en man som presenterar sig som Johan Stengård. Han hade sett ett av mina tidigare alster som jag gjort till en musiker. Ett armband i form av en gitarr. Det han önskar är en saxofon istället.

Jag har vid det här laget inte så stor koll på vem Johan Stengård är och svarar bara

-"det klart du ska ha en saxofon som armband". Jag berättar att min process att göra ett smycke kan ta någon vecka. Först samla inspiration och landa in i någon slags form som står för mitt uttryck och är genomförbart.

Googlar flera timmar på saxofoner, inser då att han är sveriges kändaste saxofonist och har spelat med kända artister och för kungen. Fortsätter mitt förarbete med att skriva ut bilder på instrumentet och tar mig till Åkesson Musik för att känna på en saxofon. Väl hos Åkesson musik får jag fler beställningar, de vill också ha musikförknippade silversmycken i sin butik. Noterar deras önskan men inser att det är något jag får ta tag i lite senare.

 

Har du sett hur en saxofon ser ut? Man kan inte beskylla den för avsaknad av detaljer....Så jag ringer upp Johan och frågar varför han inte spelar blockflöjt istället? Han bara skrattar och så bollar vi lite ideer efter att han gett mig en härlig historialektion av saxofonens uppkomst och dess grundare Adolphe Sax.

 

Hoppades att han gillade det armband han sett för att det fanns en stilren enkelhet i det.

Ja, så var det ju svarar han och jag meddelar att så även kommer bli med detta smycke. Frågan var bara, vilka detaljer behåller man hos en saxofon?  Efter vi bollat lite idéer och jag har fått fundera ytterligare landar jag in i en design och hur det ska genomföras praktiskt.

 

Här ser ni en bild på det pågående arbetet. Nästa vecka får ni se det färdiga resultatet och veta vad Johan tyckte om sitt armband.

 

(Se även andra nya uppdaterade smycken på hemsidan)

 

Lyssna på musik av Johan stengård via:

http://www.stengard.com/

 

 

Sommarhälsning

Annika

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-